Week van de Begraafplaats

Van 26 mei tot 3 juni wordt voor de 5e keer de Week van de Begraafplaats georganiseerd. Tijdens deze week stellen verschillende begraafplaatsen hun deuren open, waaronder Rusthof in Amersfoort.

Het thema van dit jaar is ‘Tussen Kunst en Kist’. Op Rusthof kunt u een expositie bewonderen over mooie en bijzondere gedichten rondom leven en dood. Daarnaast is er op zaterdag 26 en zondag 27 mei om 08.00 uur een rondleiding langs de vele nestkastjes op de begraafplaats onder begeleiding van een natuurliefhebber van Rusthof. En tot slot, eigenlijk nog vóór de Week van de Begraafplaats, is er op 24 mei om 19.30 uur een lezing over de flora en fauna op de begraafplaats. De vereniging voor veldbiologie heeft onlangs onderzoek gedaan en daaruit is gebleken dat er extreem veel soorten planten zijn op Rusthof. Het rapport dat hierover verschenen is wordt overhandigd aan Wilco Plaggenborg, directeur van Rusthof.

Behalve op Rusthof is er op meer begraafplaatsen in de buurt wat te doen. Op begraafplaats Zuiderhof en de Noorderbegraafplaats in Hilversum zijn er vrij toegankelijke exposities. Hier wordt onder andere werk van kunstenaars van Art Hilversum en de fotoclubs Perspectief en Fotoclub ’t Gooi tentoongesteld. Uiteraard heeft dat werk op allerlei manieren te maken met het thema ‘Tussen Kunst en Kist’.

Op de Oude Algemene Begraafplaats van Driebergen-Rijsenburg zijn op zaterdag 26 mei en zaterdag 2 juni in de middag allerlei activiteiten, zoals rondleidingen en een foto tentoonstelling.

Het doel van de Week van de Begraafplaats is om de consument vertrouwder te maken met allerlei aspecten van begraven en begraafplaatsen in Nederland.

Het zou kunnen zijn dat u zich voor sommige evenementen vooraf moet opgeven. Voor meer informatie over de week, het opgeven en over tijdstippen gaat u naar de website van de Week van de Begraafplaats: www.weekvandebegraafplaats.nl.