Afscheidshuis De Poort

Op een prachtige, groene, rustige plek vlakbij het centrum van Amersfoort heeft Meijerink Uitvaartzorg in een historisch gebouw een afscheidskamer gevestigd. De monumentale wachtkamer van de oude algemene begraafplaats aan de Soesterweg is nu een sfeervolle ruimte waar de overledene in de dagen tussen overlijden en uitvaart opgebaard kan worden.

Meijerink Uitvaartzorg Amersfoort

De familieleden kunnen in deze afscheidskamer net zoveel bij hun geliefde zijn als ze willen, zonder een afspraak te hoeven maken. En dat met hun foto’s en eigen muziek en zonder dat er uitvaartmedewerkers op hun vingers staan te kijken.

Persoonlijker en eigentijds afscheid nemen

De kamer is ook geschikt om anderen dan de directe familieleden te ontvangen. Zo kan de familie ook vrienden, buren, collega’s en andere kennissen gelegenheid geven op hun eigen moment afscheid te komen nemen van de overledene.

Het afscheidshuis is niet speciaal bedoeld of geschikt voor het ontvangen van grote groepen bezoekers. De familie kan de bezoekers beter in kleine gezelschappen uitnodigen.

Binnenkijken in De Poort

Klik op deze link om via Google Streetviews binnen te kijken in het afscheidshuis om de sfeer te proeven.

Omgeving

Afscheidshuis De Poort is onderdeel van het poortgebouw uit 1895 van de oude algemene begraafplaats. Het gebouw is een rijksmonument, ontworpen door architect W.H. Kam in een overgangsstijl, met herkenbare neogotische elementen.

De begraafplaats, die in 1897 is geopend, is vol, er worden geen nieuwe graven meer uitgegeven. Af en toe vindt er nog een bijzetting plaats in een bestaand graf. De graven zijn voor eeuwig uitgegeven en worden dus niet geruimd. De begraafplaats wordt extensief onderhouden, waardoor hij een enigszins verouderde indruk maakt. Het is een oase van rust in de drukke stadswijk, met veel groen en vogels.

De begraafplaats ligt in het Soesterkwartier, een oude stadswijk, oorspronkelijk gebouwd om de medewerkers van de Nederlandsche Spoorwegen te huisvesten. Die werkten veelal op het naastgelegen spoorwegemplacement.

 

Welkom

Niet alleen cliënten van Meijerink Uitvaartzorg kunnen het afscheidshuis gebruiken, ook de cliënten van collega-ondernemers zijn welkom in De Poort.

De prijs van het huis bedraagt € 148,50 per dag. Dat is inclusief het gebruik van koffie, thee en fris voor de familie.

Let op dat het de smalste binnendeur in De Poort slechts 78 centimeter breed is. Een (dubbel-)brede kist kan er dus niet naar binnen.

 

Beschikbaarheid

U kunt het afscheidshuis vanzelfsprekend alleen gebruiken als het niet bezet is.

 

Adres

Soesterweg 187-1, 3812 AG Amersfoort

Advies op maat

Wij zijn 24/7 telefonisch bereikbaar voor al uw vragen.

033 475 00 45

Wordt u liever gebeld?

Ik neem dan contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Hans Meijerink