Uitvaartcentrum

Een uitvaartcentrum – ook wel funerarium genoemd – is een gebouw waar overledenen opgebaard kunnen worden. In het dagelijks taalgebruik wordt het woord uitvaartcentrum ook wel gebruikt voor het gebouw en de diensten van de uitvaartondernemer.

 

Uitvaartcentrum Meijerink

Meijerink Uitvaartzorg met vestigingsplaats Amersfoort, verzorgt in de hele regio Utrecht – Amersfoort begrafenissen en crematies. Wij hebben een eigen afscheidskamer in Amersfoort, Afscheidshuis De Poort. Deze afscheidskamer is gevestigd in het prachtige monumentale pand bij de openbare begraafplaats aan de Soesterweg.


‘Nabestaanden kunnen, zonder een afspraak te hoeven maken, net zo vaak bij hun dierbare zijn als ze zelf willen.’

Nabestaanden krijgen zelf de sleutel en kunnen de afscheidskamer inrichten met persoonlijke spulletjes als foto’s en tekeningen en bijvoorbeeld hun eigen muziek draaien. Zij kunnen net zo vaak bij hun dierbare zijn als ze zelf willen, zonder daarvoor een afspraak te hoeven maken.

Ook kunnen de directe nabestaanden de overige vrienden en familie in de gelegenheid stellen hier afscheid te nemen. Onze afscheidskamer is een warm en persoonlijk alternatief voor de rouwkamer in een groot uitvaartcentrum.

 

Uitvaartcentrum de Piramide

Verder hebben wij ook een compleet, zij het kleinschalig, uitvaartcentrum, Uitvaartcentrum de Piramide, aan de Utrechtseweg in Amersfoort. Het staat op het prachtige, groene landgoed van Zon en Schild, een locatie van GGZ Centraal, aan de rand van Amersfoort. Ook dit is huiselijk ingericht, voor een intieme sfeer bij het afscheid nemen van je geliefde. Als het niet nodig of gewenst is om een overledene dagelijks te kunnen bezoeken, is dit en prima alternatief. U kunt op afspraak afscheid komen nemen in de huiskamer. Buiten dat afscheidsmoment wordt de overledene bewaard in het mortuarium.

 

Samen met u maken wij het afscheid persoonlijk

Ons devies is Samen met u maken wij het afscheid persoonlijk. Dit houdt in dat wij als uitvaartcentrum luisteren naar uw wensen, u adviseren over de mogelijkheden, uw emoties serieus nemen en een passend afscheid met en voor u regelen.

Onze eerdere cliënten vinden ons sterk op deze punten en daarom hebben wij het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart toegekend gekregen. Daar zijn we heel erg blij mee en we doen voor elke nieuwe cliënt ons uiterste best dit mooie keurmerk waard te zijn en te blijven.

 

Waarom Uitvaartcentrum Meijerink

  • Warm en betrokken
  • Klein team met korte communicatielijnen
  • Transparante tarieven
  • Keurmerk Persoonlijke Uitvaart
  • Afscheidshuis De Poort
  • Uitvaartcentrum de Piramide

 

De diensten van Meijerink Uitvaartzorg

Onze dienstverlening als uitvaartcentrum is ruim: van het verzorgen van de overledene tot het organiseren van de opbaring en het reserveren van de begraafplaats of crematorium, het opstellen en doorgeven van de rouwadvertentie en het organiseren van de uitvaartplechtigheid.


‘Geen vervelende verrassingen. Zo ervaart u de uitvaart als een passende afsluiting van een bijzonder leven.’

Uw inbreng is daarbij heel erg belangrijk, wij willen graag dat u de uitvaart ervaart als een passende afsluiting van een uniek leven. U kunt en mag ook veel zelf doen, samen overleggen we wat de mogelijkheden zijn. Na het eerste gesprek stellen wij een begroting op, ook met de kosten van diensten en producten van derden, zoals de kist of lijkwade, het drukwerk, de bloemen en dergelijke.

Mochten er tussentijds aanpassingen gewenst zijn, dan geven wij de aanpassingen in de begroting natuurlijk ook door. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen achteraf te staan.

 

Nazorg

Onze dienstverlening stopt niet meteen na de uitvaart. Wij kunnen ook bemiddelen en adviseren bij diensten na de uitvaart, zoals het kiezen van een gedenkmonument. Bovendien onderhouden wij nauwe contacten met Anouk Vonk, die gespecialiseerd is in rouwverwerking.

Wij bieden onze cliënten de mogelijkheid voor een gratis gesprek met haar. Dit hoeft overigens niet pas na de uitvaart, ook in de dagen voor de uitvaart kunt u bij haar terecht.

Wilt u meer weten over onze diensten als uitvaartcentrum, neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Advies op maat

Wij zijn 24/7 telefonisch bereikbaar voor al uw vragen.

033 475 00 45

Wordt u liever gebeld?

Ik neem dan contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Hans Meijerink