Crematie Amersfoort

De term crematie betekent natuurlijk de feitelijke verbranding van een overleden persoon. Maar vaak wordt hij ook gebruikt om de plechtigheid en rituelen op de dag van de crematie aan te duiden. Elke cultuur kent zijn eigen tradities, in Nederland wordt de persoonlijke aard van de crematie steeds belangrijker gevonden

Meijerink Uitvaartzorg Amersfoort

Ons devies is Samen met u maken we het afscheid persoonlijk. Dat we daar goed in zijn, kunt u afleiden uit het feit dat wij het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart mogen voeren. Wij zorgen er niet alleen voor dat de begrafenis of crematie helemaal volgens de planning verloopt, maar ook besteden wij veel zorg en aandacht aan de sfeer, die wij samen met u zo veel als mogelijk in de geest van de overledene willen laten zijn.

Daarbij spelen de keuzes voor bijvoorbeeld muziek en bloemen een rol, maar ook de plaats van samenkomst, de aankleding en andere organisatorische details die bijdragen aan de juiste sfeer.

Crematie regio Amersfoort

Wij begeleiden en regelen crematies voor families in de hele regio Amersfoort met plaatsen als Soest en Soesterberg, Hoogland en Leusden. De meeste mensen uit deze regio maken gebruik van Crematorium Amersfoort, een gemeentelijk crematorium op begraafplaats Rusthof aan de Dodeweg 31 in Leusden.

Maar ook in de omgeving komen steeds meer crematoria, zoals Crematorium Hilversum op begraafplaats Zuiderhof in Hilversum en Crematorium Laren in een prachtig natuurgebied buiten Laren.

Daarnaast is er natuurlijk Crematorium Den en Rust in Bilthoven en zijn er meerdere crematoria in Utrecht en omgeving. Meijerink Uitvaartzorg vertelt u graag over de mogelijkheden én de voorwaarden die voor de verschillende crematoria gelden.

Meijerink Uitvaartzorg voor uw crematie

  • Met Keurmerk Persoonlijke Uitvaart;
  • Klein team van betrokken mensen;
  • Samenwerking met Anouk Vonk, aandacht bij verlies;
  • Afscheidshuis De Poort;
  • Duidelijke en transparante afspraken.

Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

De voorwaarden voor het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart hebben te maken met de ervaring en de beleving door de cliënt van de dienstverlening. Hebben de nabestaanden de dienstverlening rond de crematie als betrokken, invoelend en persoonlijk ervaren? Was de uitvaartondernemer voldoende helder over de mogelijkheden en de financiële kant van de begrafenis? Nam hij voldoende tijd voor de nabestaanden en had hij oog voor de unieke en speciale situatie van de nabestaanden?

Omdat deze punten zo belangrijk zijn bij het verzorgen van het laatste afscheid, zijn wij blij dat wij dit keurmerk mogen voeren.

Unieke mogelijkheden bij Meijerink Uitvaartzorg

Eén van de aspecten van onze werkwijze is het standaard bieden van de mogelijkheid om voor of na de uitvaart een gesprek met Anouk Vonk te hebben, die gespecialiseerd is in alle vragen die bij een verlies of afscheid kunnen komen kijken.

Daarnaast biedt Meijerink Uitvaartzorg de mogelijkheid de overledene op te baren in het eigen Afscheidshuis De Poort. De afscheidskamer is gehuisvest in het poortgebouw bij de algemene begraafplaats in het Soesterkwartier in Amersfoort.

Hier kunnen de nabestaanden net zo vaak bij hun dierbare zijn als zij willen en ook kunnen hier anderen afscheid komen nemen. Ook hebben we een eigen mortuarium met afscheidskamer in ons nieuwe Uitvaartcentrum De Piramide aan de Utrechtseweg in Amersfoort.

Wilt u graag met ons praten over de mogelijkheden voor een crematie in Amersfoort
– Utrecht, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen

Waarom kiezen voor Meijerink Uitvaartzorg?

  • Meijerink ontzorgt en inspireert
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Ervaren en professionele medewerkers
  • Eigentijdse dienstverlening
  • Aandacht voor prijs en budget

De Poort: afscheid nemen in huiselijke sfeer

Afscheid nemen is misschien wel het moeilijkste dat een mens moet doen. Het is belangrijk dat de omgeving waarin dat gebeurt qua sfeer vriendelijk en warm is. In ons Afscheidshuis De Poort aan de Soesterweg 187-1 in Amersfoort, bieden wij u een huiselijke ruimte waar u met uw familie en vrienden in alle rust bij uw overleden dierbare kunt zijn.

Advies op maat

Wij zijn 24/7 telefonisch bereikbaar voor al uw vragen.

033 475 00 45

Wordt u liever gebeld?

Ik neem dan contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Hans Meijerink