Uitvaart

De term ‘uitvaart’ wordt gebruikt voor alle handelingen en plechtigheden die plaatshebben na het overlijden van iemand tot en met de crematie of teraardebestelling. In elk land gelden speciale regels ten aanzien van de uitvaart. Als een van de regels in Nederland geldt bijvoorbeeld dat de uitvaart na minimaal 36 uur en maximaal 6 werkdagen na het overlijden moet plaatsvinden.

 

Meijerink Uitvaartzorg Amersfoort

Voor ons kleine, betrokken team betekent een uitvaart meer dan het hanteren van de regels en het zorgen dat alles volgens de planning verloopt. Niet voor niets is ons devies Samen met u maken we het afscheid persoonlijk. Daarbij denken we niet alleen aan de keuze voor cremeren of begraven, muziek, bloemen en andere praktische zaken, maar vooral ook aan de sfeer, aan wat goed voelt, geheel in de geest van de overledene.

Dat kan sober of ingetogen zijn, warm, intiem, traditioneel of eigentijds, maar altijd en bovenal persoonlijk. Wij voeren met gepaste trots het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart, het keurmerk waaruit blijkt dat onze cliënten onze begeleiding echt als persoonlijk ervaren.


‘Het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart is de basis van onze persoonlijke begeleiding richting onze cliënten.’

Het regelen van de uitvaart kan op verschillende manieren en ook op verschillende tijdstippen. Het kan zijn dat u ten aanzien van uw eigen uitvaart bepaalde ideeën en wensen heeft waar u graag over wilt praten en die u mogelijk wilt vastleggen. Dat kan al terwijl er nog helemaal geen directe aanleiding toe bestaat.

In andere gevallen komt het onderwerp tijdens het ziekbed ter sprake en in weer andere gevallen komt een overlijden geheel onverwachts en hebt u nog niet eerder nagedacht over de uitvaart. In al deze situaties zijn wij er voor u. Wij begeleiden en regelen uitvaarten in de regio Amersfoort – Utrecht met plaatsen als Leusden, Soest, Soesterberg en Hoogland.

 

Waarom Meijerink Uitvaartzorg

  • Keurmerk Persoonlijke Uitvaart
  • Klein team
  • Korte lijnen
  • Samenwerking met Anouk Vonk, aandacht bij verlies
  • Afscheidshuis De Poort
  • Duidelijke en transparante afspraken

 

Samenwerking met Anouk Vonk

Wij doen ons uiterste best om u zo volledig en goed mogelijk te ondersteunen in de emotionele en veelal hectische tijd rond het overlijden en de uitvaart van uw dierbare. Daarom hebben wij een samenwerkingsverband met Anouk Vonk.


‘Wij bieden u de mogelijkheid tot een gratis gesprek rondom stervensbegeleiding en rouwverwerking, voor of na de uitvaart.’

Zij is gespecialiseerd in stervensbegeleiding en rouwverwerking. Als Meijerink Uitvaartzorg voor u de uitvaart regelt, krijgt u de mogelijkheid tot een gratis gesprek met haar. Dit kan voor of na de uitvaart zijn, die keuze is aan u.

 

Afscheidshuis De Poort

Bij de oude algemene begraafplaats in het Soesterkwartier heeft Meijerink in het poortgebouw een afscheidskamer ingericht. Hier kan de overledene worden opgebaard en kan de familie net zo vaak bij hun dierbare zijn als ze willen. Ook kan hier aan anderen gelegenheid gegeven worden afscheid te nemen. Afscheidshuis De Poort is een intiem alternatief voor rouw- of uitvaartcentrum.

Wilt u meer weten over Afscheidshuis De Poort of andere informatie hebben over het regelen van de uitvaart, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Advies op maat

Wij zijn 24/7 telefonisch bereikbaar voor al uw vragen.

033 475 00 45

Wordt u liever gebeld?

Ik neem dan contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Hans Meijerink