Begrafenisondernemer Amersfoort

Een begrafenisondernemer wordt ook vaak uitvaartondernemer genoemd omdat er tegenwoordig meer crematies dan begrafenissen worden verzorgd. Een oude benaming voor begrafenisondernemer is lijkbezorger.

 

Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

In Nederland is de functie van begrafenisondernemer geen beschermd beroep. In principe kan iedereen zich begrafenisondernemer noemen. Omdat er vanuit de overheid geen controle is en daarom ook geen overheidskeurmerk, hebben belangenverenigingen zelf hun keurmerken ontwikkeld.


‘Het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart geeft u alle rust en ruimte dat alles naar úw wensen wordt verzorgd.’

Wij van Meijerink Uitvaartzorg voeren het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart. Dit keurmerk sluit helemaal aan bij de waarden waar wij achter staan, wij werken op een persoonlijke, informele manier die gebaseerd is op respect en vertrouwen. Wij geven u daarbij alle ruimte voor uw emoties en uw wensen.

Als nabestaande kunt u vervolgens aangeven hoe u de uitvaart en onze rol daarin, hebt ervaren. Zo kan de consument zelf controle uitoefenen op het keurmerk.

 

Het regelen van de uitvaart

De verantwoordelijkheid voor het regelen van de uitvaart ligt bij de nabestaanden. Als die er niet zijn – of als deze niet bekend zijn – is de burgemeester van de gemeente waar het overlijden plaatsvond, verantwoordelijk.

Voor het regelen van de uitvaart wordt meestal een begrafenisondernemer ingeschakeld die volgens de wettelijke regelgeving én de wensen van de nabestaanden of overledene alles rondom de uitvaart organiseert. Meijerink Uitvaartzorg verzorgt als begrafenisondernemer uitvaarten in de regio Amersfoort en is werkzaam in Soest, Soesterberg, Leusden, Hoogland en Utrecht.

 

Begrafenisondernemer Meijerink

  • Klein en betrokken team;
  • Korte communicatielijnen;
  • Heldere en faire tarieven;
  • Invoelend;
  • Keurmerk Persoonlijke Uitvaart.

 

Persoonlijk afscheid in Afscheidshuis De Poort

Omdat begrafenisondernemer Meijerink Uitvaartzorg net als onze meeste cliënten een persoonlijk laatste afscheid zo belangrijk vindt, hebben wij in het poortgebouw bij de oude algemene begraafplaats in Amersfoort een afscheidskamer ingericht.

De overledene kan hier in een warme en intieme entourage worden opgebaard en omdat de nabestaanden zelf de sleutel van de kamer krijgen, kunnen zij hier net zo vaak zijn als ze zelf willen. Met foto’s, muziek en andere persoonlijke attributen kunt u de ruimte geheel in de gewenste, persoonlijke sfeer brengen.

Ook kunnen de nabestaanden hier anderen ontvangen om afscheid te nemen van de overleden dierbare.

 

Nazorg

Anouk Vonk is gespecialiseerd in de persoonlijke ondersteuning bij alle facetten rond het overlijden. Meijerink Uitvaartzorg biedt zijn cliënten de mogelijkheid tot een gratis gesprek met Anouk.


‘Ook ná de uitvaart ondersteunen wij en onze partners u graag bij uw rouwverwerking.’

Dit gesprek kan voor de uitvaart plaatsvinden of erna, dat mag u zelf bepalen. Als u daar behoefte aan heeft, kunt u natuurlijk ook meerdere gesprekken met Anouk hebben.

Wilt u meer informatie over onze werkwijze, tarieven, het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart of nazorg, Uitvaartcentrum De Piramide en Afscheidshuis De Poort, aarzel dan niet en neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Begrafenisondernemer Meijerink Uitvaartzorg beantwoordt graag al uw vragen.

Advies op maat

Wij zijn 24/7 telefonisch bereikbaar voor al uw vragen.

033 475 00 45

Wordt u liever gebeld?

Ik neem dan contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Hans Meijerink