Kinderen en verdriet

Wij kunnen kinderen geen verdriet besparen, als een grootouder of ouder of iemand anders uit hun omgeving overlijdt. We kunnen ze wel helpen met verdriet. Maar de manier waarop zij met verlies omgaan, is anders dan onze “volwassen” manier. Daarom kan het goed zijn om speciale hulpmiddelen te gebruiken om kinderen te helpen met het verdriet. Meijerink Uitvaartzorg heeft speciale boekjes voor kinderen, bijvoorbeeld Dag lieve… Ook proberen we kinderen altijd te betrekken bij de voorbereidingen van de uitvaart en bij de begrafenis of crematie zelf. Voor zover zij en hun ouders dat willen natuurlijk. En kijk ook eens op de website die bij de boekjes hoort: www.daglieve.nl.

Het boek Dag lieve…

Dag lieve… is een prachtig geïllustreerd herinneringsboek voor kinderen tot ca. 9 jaar. Het helpt kinderen hun herinneringen te bewaren. Er is een aparte uitgave met allerlei informatie over sterven, de uitvaart en afscheid nemen. Het persoonlijke karakter van het boek benadrukt de persoonlijke en bijzondere band met de overledene. Kinderen kunnen het boek zelfstandig lezen en invullen, maar dat kan natuurlijk ook met de ouders of anderen.

Kinderen betrekken bij de uitvaart

Hoe je kinderen kunt betrekken bij de uitvaart van een geliefde, blijkt wel uit het verhaal uit de praktijk dat wij daar al eens eerder over schreven, François. Lees het hier.

Vraag aan de lezer

Wat denkt u, zijn er nog meer manieren om kinderen te helpen bij het verdriet en gemis van een overledene geliefde? Wij zijn zeer benieuwd of u tips of ideeën hebt. En in hoeverre behoort het eigenlijk tot de taken van de uitvaartondernemer om kinderen te helpen met het verdriet? Deel ze gerust hieronder als reactie op dit bericht.

Geef een reactie