Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

Vanaf vandaag voert Meijerink Uitvaartzorg met trots het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart.

Bewuste consument
Consumenten worden steeds kritischer, dat is een algemene tendens. Ook als het om een uitvaart gaat, weten steeds meer mensen precies wat ze willen en vooral: wat ze niet willen. Bewuste keuzes maken is verstandig en in deze tijd van internet en vergelijkingssites ook steeds beter mogelijk.

Keurmerken

In de uitvaartbranche komen daarom ook keurmerken op. Die kunnen de consument helpen om een goede keuze te maken op basis van onderzoek naar de kwaliteit van de dienstverlening. Vanaf vandaag mogen wij ook met trots een keurmerk voeren, het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart.

Waarom dit keurmerk?
Wij hebben bewust geopteerd voor dit keurmerk, omdat het vooral kijkt naar de ervaring, de beleving van de dienstverlening door de cliënt, en niet zozeer naar de regeltjes, de procedures en de formulieren. Natuurlijk is het belangrijk dat je als ondernemer alles goed vastlegt en regelt, en dat doen we ook. Maar waar het echt om gaat is of de familie die afscheid moest nemen van een geliefde tevreden is. Of ze achteraf terugkijken op een uitvaart waarbij ze goed begeleid zijn door invoelende mensen met oog voor hun behoeften. Dat is wat een afscheid draaglijker maakt en dat is meestal het belangrijkste deel van de opdracht die een uitvaartondernemer uitvoert.

Controle door de consument zelf
Controle op de kwaliteit die het keurmerk vereist is noodzakelijk. Het unieke van het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart is dat die niet gedaan wordt door een ingehuurd bureau dat de boeken komt doorspitten, maar uitsluitend door de cliënten zelf. Na elke uitvaart krijgt de familie de gelegenheid om precies te vertellen of de uitvaart volgens de eisen van het keurmerk is uitgevoerd. Of de ondernemer persoonlijk en betrokken handelde, of hij voldoende transparant was wat betreft de financiën, of hij voldoende tijd nam voor de begeleiding. Als hij goede recensies krijgt mag hij het keurmerk voeren. Allemaal punten die we bij Meijerink Uitvaartzorg juist zo belangrijk vinden. En onze cliënten ook.

Wij zijn er trots op dat we zijn toegelaten tot het keurmerk en doen ons uiterste best om te zorgen dat we het waard zijn en blijven.

Meer informatie over het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart vindt u hier.

Geef een reactie