Crematorium Amersfoort gesloten wegens renovatie

Renovatie

In maart en april 2017 is het Crematorium Amersfoort wegens een grootscheepse renovatie buiten gebruik. De oven wordt geheel vernieuwd en vergroot en voorzien van een moderne warmteterugwininstallatie. De aula bij het crematorium, aula 2, de “nieuwe” aula, wordt voorzien van een nieuwe vloer, stuukwerk, verlichting en schilderwerk. Hiermee worden de installatie en de zaal weer helemaal van deze tijd.
De oveninstallatie en de aula zullen in die maanden niet gebruikt kunnen worden voor crematies en crematieplechtigheden. Omdat het crematorium, op begraafplaats Rusthof aan de Dodeweg in Leusden, een goede collegiale samenwerking heeft met het crematorium in Bilthoven, worden de feitelijke crematies daar uitgevoerd, terwijl de plechtigheden bij de crematie zoveel mogelijk worden gehouden in aula 1, de “oude” aula. Voor deze gelegenheid worden de tijden verruimd en zal het ook mogelijk zijn om de zaal en de koffiekamer tot ’s avonds 21.00 uur te gebruiken.

Het groot onderhoud, dat ca. 1,3 miljoen euro zal kosten, is op 1 mei weer achter de rug, Vanaf die datum zal het weer gewoon mogelijk zijn om plechtigheden in de geheel vernieuwde, grote aula te houden. Vanaf die dag kunnen nabestaanden hun overleden geliefde ook weer tot in de ovenzaal begeleiden en zelfs bij de invoer in de oven aanwezig zijn.

Alternatieve locaties

Meijerink Uitvaartzorg specialiseert zich altijd al in crematie- en begrafenisplechtigheden op alternatieve locaties. Doordat de beschikbare ruimte op Rusthof de komende tijd drastisch vermindert, is het nu nog zinvoller om over alternatieven na te denken. Zo hebben we al ruime ervaring met plechtigheden op bijvoorbeeld het ISVW-landgoed, in de aula op begraafplaats Oud-Leusden (op loopafstand van Rusthof), in restaurant Bavoort (voor kleinere gezelschappen). Maar we hebben ook de mogelijkheid om in de prachtige kerkzaal van Leerhotel het Klooster (vooral voor grote gezelschappen), het praktische conferentiecentrum De Eenhoorn (centraal in het centrum van de stad) of in het betaalbare kerkgebouw De Kandelaar in Amersfoort afscheidsceremonieën te verzorgen. Stuk voor stuk interessante alternatieven voor de aula’s van het crematorium. En onze creativiteit gaat verder. Samen met de familie van de overledene denken we graag na over wat het beste bij de overledene past of wat het beste uitkomt voor de verwachte bezoekers. Neemt u gerust contact met ons op als u hier eens over door wilt praten. Welkom!

033 – 475 00 45, welkom@meijerinkuitvaartzorg.nl.

 

Geef een reactie