Coronamaatregelen bij uitvaarten

De coronapandemie steekt weer flink de kop op in Nederland. Meer beperkende maatregelen zijn het logische gevolg, men mag niet met meer dan 30 personen bij elkaar komen. Bij het nemen van maatregelen kijkt de overheid gelukkig niet alleen naar het voorkomen van de overdracht van het virus, maar ook naar andere, sociale en psychologische, factoren. Het belang van afscheid nemen bij overlijden wordt zo belangrijk gevonden, dat voor uitvaarten een belangrijke uitzondering geldt op de 30-personenregel. Bij een uitvaart mogen 100 mensen samenkomen (dat geldt voor binnen, buiten zijn het er zelfs 250). Zij kunnen dan niet alleen een ceremonie houden, maar ook samen wat eten of drinken. De anderhalvemeterregel blijft natuurlijk altijd gelden. En dat is in de meeste aula’s en zalen nog niet zo eenvoudig. Zo is er in de grote aula van crematorium en begraafplaats Rusthof in Leusden, waar de meeste crematies en begrafenissen vanuit Amersfoort plaatsvinden, plaats zijn voor ca. 80 bezoekers. Bij Den en Rust in Bilthoven is dat 50 tot 70 mensen.

Meer dan 80 bezoekers ook mogelijk

Omdat Meijerink Uitvaartzorg nogal eens ingeschakeld wordt voor uitvaarten met meer dan 80 bezoekers, zijn we alvast op zoek gegaan naar alternatieven. Er zijn meerdere grote zalen in Amersfoort, soms met een flink prijskaartje. De Sint-Joriskerk in het centrum van de stad is een van de meer betaalbare opties. Hier kunnen zonder problemen 100 mensen met de nodige afstand bijeenkomen. Het is ook mogelijk om de samenkomst met beeld en geluid uit te zenden, zodat de belangstellenden die toch niet in de kerk passen, de samenkomst thuis kunnen meebeleven. En dat het een prachtige, sfeervolle ruimte is, hoeft geen betoog.

Alternatieven

Niet iedereen vindt een kerkgebouw een geschikte locatie voor een uitvaart. Ook dan zijn er meerdere mogelijkheden. Bijvoorbeeld in de buitenlucht of in andere grote zalen in Amersfoort of omgeving, zoals de Veerensmederij op de Wagenwerkplaats bij het station. Wij zijn specialist in alternatieve uitvaartlocaties, dus we gaan op aanvraag met plezier en toewijzing op zoek naar de ruimte die het best bij u past.

Neem contact op

Hebt u vragen over de mogelijkheden bij uitvaarten of wilt u er gewoon eens met ons over doorpraten? Wij nemen graag even de tijd voor u; neemt u gerust contact met ons op. welkom@meijerinkuitvaartzorg.nl of 033 – 475 00 45.

Het koorgedeelte in de Joriskerk