Coronamaatregelen bij uitvaarten

De coronapandemie is in Nederland aardig op zijn retour, maar we hebben nog steeds te maken met veel maatregelen. Ook rond uitvaarten, waar normaliter bij uitstek grotere groepen mensen bij elkaar komen, gelden beperkingen. Tot nu toe mogen er 30 bezoekers bij een uitvaart toegelaten worden, en dat is in veel zalen geen probleem. Vanaf 1 juli is er een onbeperkt aantal bezoekers bij uitvaarten toegestaan, mits aan een aantal regels wordt voldaan. De anderhalve meterregel is daarvan natuurlijk de belangrijkste. En dat is in de meeste aula’s en zalen nog niet zo eenvoudig. Zo is er in de grote aula van crematorium en begraafplaats Rusthof in Leusden, waar de meeste crematies en begrafenissen vanuit Amersfoort plaatsvinden, plaats zijn voor ca. 80 bezoekers. Bij Den en Rust in Bilthoven is dat 50 tot 70 mensen.

Meer dan 80 bezoekers ook mogelijk

Omdat Meijerink Uitvaartzorg nogal eens ingeschakeld wordt voor uitvaarten met meer dan 80 bezoekers, zijn we alvast op zoek gegaan naar alternatieven. Er zijn meerdere grote zalen in Amersfoort, soms met een flink prijskaartje. De Sint-Joriskerk in het centrum van de stad is een van de meer betaalbare opties. Hier kunnen zonder problemen 100 mensen (of zelfs meer) met de nodige afstand bijeenkomen en is ook koffie voor of na de samenkomst mogelijk. Het is ook mogelijk om de samenkomst met beeld en geluid uit te zenden, zodat de belangstellenden die toch niet in de kerk passen, de samenkomst thuis kunnen meebeleven. En dat het een prachtige, sfeervolle ruimte is, hoeft geen betoog.

Alternatieven

Niet iedereen vindt een kerkgebouw een geschikte locatie voor een uitvaart. Ook dan zijn er meerdere mogelijkheden. Bijvoorbeeld in de buitenlucht of in andere grote zalen in Amersfoort of omgeving. Wij zijn specialist in alternatieve uitvaartlocaties, dus we gaan op aanvraag met plezier en toewijzing op zoek naar de ruimte die het best bij u past.

Neem contact op

Hebt u vragen over de mogelijkheden bij uitvaarten of wilt u er gewoon eens met ons over doorpraten? Wij nemen graag even de tijd voor u; neemt u gerust contact met ons op. welkom@meijerinkuitvaartzorg.nl of 033 – 475 00 45.

Het koorgedeelte in de Joriskerk