Coronamaatregelen bij uitvaarten

De coronapandemie steekt weer flink de kop op in Nederland. Meer beperkende maatregelen zijn het logische gevolg. Het belang van afscheid nemen bij overlijden wordt zo belangrijk gevonden, dat bepaald is dat bij een uitvaart 50 mensen mogen samenkomen (dat geldt voor binnen, buiten zijn het er zelfs 250). Zij kunnen dan niet alleen een ceremonie houden, maar ook samen wat eten of drinken. De anderhalvemeterregel blijft natuurlijk altijd gelden. Dat is in veel grotere aula’s en zalen wel te doen, bijvoorbeeld in de grote aula van crematorium en begraafplaats Rusthof in Leusden, waar de meeste crematies en begrafenissen vanuit Amersfoort plaatsvinden, en bij Den en Rust in Bilthoven.

Andere locaties ook mogelijk

Omdat Meijerink Uitvaartzorg nogal eens ingeschakeld wordt voor uitvaarten in andere accommodaties, zoals kerken, hebben we ook aardig wat alternatieven paraat. Er zijn meerdere grote zalen in Amersfoort, soms wel met een flink prijskaartje. Maar behalve het aantal mensen in de zaal, is ook mogelijkheid om de samenkomst met beeld en geluid uit te zenden belangrijk. Daarmee kunnen belangstellenden die toch niet in de zaal of kerk passen, de samenkomst thuis meebeleven.

Neem contact op

Hebt u vragen over de mogelijkheden bij uitvaarten of wilt u er gewoon eens met ons over doorpraten? Wij nemen graag even de tijd voor u; neemt u gerust contact met ons op. welkom@meijerinkuitvaartzorg.nl of 033 – 475 00 45.

Het koorgedeelte in de Joriskerk